Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2007. Παρουσίαση του Μουσικού παραμυθιού "ο Γαργαληστής". Διανθισμένο με Αντάρτικα τραγούδια του Αγώνα. (φωτορεπορτάζ)

Κοινό και καλλιτέχνες βρέθηκαν από νωρίς στο χώρο της συναυλίας, σεβόμενοι τον προγραμματισμό των οργανωτών.


Οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες και ο χορδισμός των οργάνων...Το κοινό στο θεωρείο των επισήμων αδημονεί για την έναρξη της παράστασης...


...απολαμβάνοντας ένα δροσερό soft drink.Και... η έναρξη, με το πρώτο Allegro vivace μέρος, το οποίο δίνει μια ξεκάθαρη και δροσερή
εικόνα, για το τί πρόκειται να επακολουθήσει.Το στοχαστικό Andante cantabile του δευτέρου μέρους καθήλωσε το κοινό με την ήπια εκφραστική δυναμική του.
Στο Mennuetto η ορχήστρα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων υπηρετώντας άξια την ,απαράμιλλης ομορφιάς, μελωδική γραμμή που οδηγούσε βήμα-βήμα τον μύθο προς την ολοκλήρωση του. Πάντα μέσω ενός καλοδουλεμένου τεχνικά, και ευφάντασου λιμπρέτου.Η μεγαλειώδης κορύφωση και το δυνατό Finale ξεσήκωσε τους θεατές.


Στο θριαμβευτικό "ανκόρ" οι καλλιτέχνες ερμήνευσαν το θρυλικό "Βροντάει ο Όλυμπος..."

7 σχόλια:

kopoloso είπε...

Ενώ μας γαργαλήσατε αρχικώς με τα χειμαρρώδη περιγραφικά λιμπρέτο σας, μας στερήσατε εν συνεχεία την πρόσβαση εις το οπτικό υλικό σας.
Μελετώντας ωστόσο το υπάρχον δείγμα της ενότητας "Μεγαλειώδης κορύφωση - ξεσηκωμός του κοινού", δεν μπορώ παρά ν' ανατριχιάσω και μόνο στην ιδέα του τι θα μπορούσε να εκφράσει οπτικά τη φράση: "...απολαμβάνοντας ένα δροσερό soft drink."

kostis-b είπε...

"...μας στερήσατε εν συνεχεία την πρόσβαση εις το (...)"

Ο δαίμων του βλόγερ τα μπέρδεψε
και τα ριξε, τό ΄να απάνω στ΄άλλο,
καθιστώντας την ανάγνωση δυσχερή.
Παρακαλώ όπως προβείτε στις ανάλογες ενέργειες ίνα αναγνώσουμε και απολαύσουμε απρόσκοπτα
όλο το εύρος και βάθος των νοημάτων σας.
Ευχαριστώ.

Composition Doll είπε...

!!!!!!!!!!!!

Τί φάτσα!

Μα τί φάτσα!!!!

kopoloso είπε...

Έλεγα λοιπόν χθες πως ενώ μας γαργαλήσατε αρχικώς με τα χειμαρρώδη περιγραφικά λιμπρέτο σας, μας στερήσατε εν συνεχεία την πρόσβαση εις το οπτικό υλικό σας.
Μελετώντας ωστόσο το υπάρχον δείγμα της ενότητας "Μεγαλειώδης κορύφωση - ξεσηκωμός του κοινού", ανατρίχιαζα και μόνο στην ιδέα του τι θα μπορούσε να εκφράσει οπτικά τη φράση: "...απολαμβάνοντας ένα δροσερό soft drink.""

Σήμερα, μετά την αποκατάσταση της οπτικής επικοινωνίας, είμαι πλέον σε θέση ν' αναφωνήσω (εν χορώ με την αγαπητή compdoll):
"!!!!! ... Μα τί φάτσα!!!"

kopoloso είπε...

... Δοθούσης της ευκαιρίας θα ήθελα επίσης να εξωτερικεύσω και τη μεγάλη χαρά που με πλημμύρισε μετά από τη διαπίστωση πως το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Πολιτιστικό καλοκαίρι 2007" ξεκίνησε με βροντές, πιστό στις μετεωρολογικές αρχές του μικροκλίματος της περιοχής, με μεγάλη μάλιστα (όπως πάντα) συμμετοχή του κοινού.
Ταυτόχρονα ζηλεύω, διότι στα δικά μας μέρη δεν βροντάει ποτέ.

kostis-b είπε...

@kplso,
Η καίρια παρατήρηση σας, περί των καιρικών συνθηκών, δεν με εκπλήσσει
καθόλου. Απλώς επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, την παρατηρητική σας δεινότητα.

@cdoll,
το πηγαίο σχόλιο σας, επίσης δεν με εκπλήσσει, και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά,
το άδολο του βλέμματος σας.

Ως εκ τούτων, αναφωνώ και γω με τη σειρά μου, εν είδει Επωδού:
"Τι φάτσες!!!"

Λουΐζα Κορνάρου είπε...

βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτουν οι "τι φάτσες!" - να τους φιλήσεις:-)