Παρασκευή, 3 Απριλίου 2009

Τί μ΄οφελούν οι Άνοιξες... (Μ. Βαμβακάρης)

Απειροστικός λογισμός είναι ο κλάδος των μαθηματικών που ασχολείται με την σύγκλιση των ορίων, και κατ΄ επέκταση με την διαφορησιμότητα και ολοκληρωσιμότητα των συναρτήσεων πραγματικών αριθμών.
Εαρινός Απειροστικός Ιστολογισμός από την άλλη, είναι ο κλάδος της κυβερνο-γραφής του οποίου οι φιλόδοξες υπερβολές και οι μεγαλοστομίες τείνουν, κυρίως κατά την περίοδο της άνοιξης, να απειρούνται. Ενώπιον της ηφαίστειας έκρηξης της εαρινής ατμόσφαιρας, ο καθείς βλογερ, προκειμένου να καταφέρει να ισοσκελίσει τις υψηλές τιμές που λαμβάνουν τα βροντόφωνα και εμπνευσμένα σκέρτσα της φύσης,
με τις τιμές του εντός του ψυχικού ισοδύναμου, καταφεύγει στον πρωταθλητισμό ένος θυελλώδους μπαράζ, ελευθέριων αναρτήσεων υψηλού κόστους. (τι ψάχνουμε όμως…αυτό που αγαπάει το κοινό, είναι αυτό που γεμίζει τα ταμεία, κι ανάποδα). Σύσσωμη η βλογερική ιντελλιγκέντσια παλεύει να βρει ένα ρόλο και να αυτοπροσδιοριστεί, μέσα στο τρελό ζουζούνισμα των μελισσών και των κολεόπτερων κάθε είδους. Να αποδώσει λουλουδιασμένες σημασίες, οι οποίες κατά τους προηγούμενους μήνες ήταν χαμένες μέσα στη νάρκη της τυπολογίας του χειμώνα. Ζήτω λοιπόν ο εαρινός απειροστικός ιστολογισμός. Ζήτω!
Παρόλα αυτά και η μαλακία έχει τα όρια της.

Δεν το θέλω, και επ΄ουδενί δεν θα το επιχειρούσα, να σας κουράσω περαιτέρω , από όσο ήδη μέχρι τούδε το χω κάνει, με ένα ακόμα μάθημα μορφολογίας της άμορφης σκέψης, από αυτά που συνηθίζω τελευταία να πουλάω. Με ένα δηλαδή ακόμα ποστ …με μια ακόμα θλιμμένη σονάτα εσωτερικών εγκεφαλικών δονήσεων 8 ριχτερ. Και μάλιστα χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά την γνωστή πλέον μελωδική μέθοδο, των διαλεκτικών πιασάρικων φράσεων. Αυτήν, την molto allegro μετρική, των αραδιασμένων λέξεων-θραυσμάτων,από τα αριστερά της σελίδας προς τα δεξιά, προς άγραν και προσεταιρισμό πελατών.
Εν πάση περιπτώσει, αυτές είναι , κατ΄αρχήν, οι αγαθές των προθέσεών μου.
Υπάρχουν όμως και οι άλλες, οι ανομολόγητες, οι αμαρτωλές, στις οποίες όντας βαθιά εμβαπτισμένος, δεν δύναμαι να αντισταθώ. Και κατά πως φαίνεται, δεν θα αποφύγω να υποκύψω, (για άλλη μια φορά), στην πεισματική γοητεία των ατίθασων μελωδιών τους. Όπως καταλαβαίνετε…δεν την γλυτώνετε. ΄Ενα τρομακτικά μεγάλο πλήθος νευρώνων και συνάψεων συνωμοτεί εντός του κρανίου μου, και μετερχόμενο ενός ευφυούς σχεδίου, με πιέζει προς την κατεύθυνση που όλοι απευχόμεθα. Στην ανάπτυξη δηλαδή και ανάρτηση ενός ακόμα νέου ποστ. Φρίκη!

Σε τούτες τις εποχές, που οδηγούμαστε σταθερά προς την κατεύθυνση της διάσπασης της μίας και μοναδικής αλήθειας για τον κόσμο…
Σε τούτα τα χρόνια, που τα ευφυή ιδεολογήματα, κλείνουν ταπεινωμένα την κεφαλή και αποχωρούν, προς δόξαν των ευφυών τεχνολογημάτων…
Σε τούτη την εποχή, που ακόμα και οι χοντροκέφαλοι χριστιανοί, βλέπουν έκθαμβοι τον θεό τους να την «κάνει» δειλά-δειλά, και να αφήνει μετέωρo το μέχρι πρότινoς σταθερό βιβλικό τους υπόβαθρο… αφήνοντας τους ορφανούς, δίχως μια στάλα οντολογικής σημασίας, δίχως έναν, έστω σκισμένο, χιτώνα γνωσιολογικής θαλπωρής…
Στον αιώνα λοιπόν, που η λογική του διψασμένου για γνώση ανθρώπου αρχίζει να κάνει γκελ στα προσωπικά αδιέξοδα , και να επιστρέφει με βαριά ποινή καταδικασμένη, στην αφετηρία, για να πάρει το μονοπάτι απ΄την αρχή…
Σε τούτα λοιπόν τα «ενδιαφέροντα» χρόνια , αυτής της τερατώδους κωμικής πλημμυρίδας πλήξεως, το μόνο που δεν σας χρειαζόταν ήταν ακόμα ένα ποστ στα «ξόρκια». Παρόλα αυτά (λυπάμαι πολύ) ήδη το έχετε υποστεί. Έχετε ήδη διαβάσει το μισό και παραπάνω.
Μην δειλιάζετε όμως. Μην απογοητεύεστε. Πάντα θα ζει το όνειρο της ενδεχόμενης ολοσχερούς κατάρευσης του web, που θα συμπαρασύρει μαζί της, στη λήθη και στην ανυπαρξία και αυτό το γαμωβλογ.
Για την ώρα, κάντε υπομονή και δείτε το σαν μια αναπόφευκτη και μοιραία ανταπόδοση, στα δικά σας ανθρώπινα παραπτώματα και λάθη. Σαν μια θεία Γουεμποδικαιοσύνη. Αφήστε κατά μέρος τον επηρμένο εγωισμό σας και με παρρησία αρθρώστε τα εξής: «…έφταιξα..θα πληρώσω! Τέτοιες μαλακίες επιφυλάσσω, και γράφω, για τους άλλους στο ιστολόγιο μου… τέτοιες μαλακίες θα γράφουν και θα «φυλάνε» οι άλλοι για μένα. Μία τους και μία μου…Ίσως στο μέλλον , με μια πιο πειθαρχημένη τακτική ιστογραφείας και έναν ξεκάθαρα στοχευμένο απειροστικό ιστολογισμό, καταφέρω να τους κατατροπόσω τους αλήτες. Κανάγιες, μέχρι τότε θα προσεύχομαι και θα παρακαλώ τον Θεό του web να σας κόψει και το βήχα και τη γρήγορη σύνδεση…»
.

24 σχόλια:

D6 είπε...

wower than wow.
dhmiourgia episinapsewn molis kai ananmenw...

pendulum είπε...

Είδα εισαγωγή με μαθηματική ορολογία και "τσίμπησα". Ομολογώ πως ο ορισμός του εαρινού απειροστικού ιστολογισμού ήταν εξαιρετικά εύστοχος...έμεινα άναυδη από τον παραλληλισμό και την προέκταση αν θες των μαθηματικών εννοιών....
Χωρίς να διαφωνώ με αυτά που γράφεις, να συμπληρώσω πως ευτυχώς αυτό το εαρινό άπειρο είναι -μάλλον- πεπερασμένο...ελπίζω να μην αρχίσουν να μαθαίνουν τις γενικευμένες συναρτήσεις....
Καλημέρα:)

D6 είπε...

dear pendalum...
in my opinion spring is a state of mind and so it cannot be bound..
swing swing to harmony (james holden)
xexexe

Κ.Κ.Μοίρης είπε...

"Η Γέννηση ενός Ποστ" !!!

τύφλα να χει ο Γκρίφιθ...

diVa είπε...

α. διαφορισιμότητα
β. δεν έχει νόημα το βλόγιν χωρίς υπερβολή (ανεξεταστέος)
γ. γλιτώνετε
δ. και πότε ακριβώς απεδείχθη πως είναι μία και μοναδική η αλήθεια, είπαμε…;
ε. να εξαφανιστεί το web?! [ τι πίνεις;]

Ο απειροστικός λογισμός είναι η ηγεμονίδα του περιορισμού των πάντων. Κι ο περιορισμός είναι η μηχανισμός ελέγχου κάθε μαλακίας, εφόσον μάλλον η αχαλίνωτη ελευθερία ευθύνεται για εποχιακές, οντολογικές, ιστογραφικές κλπ εξάρσεις.

Καλημέρα μας

[Η ευχαρίστηση δεν έχει πάντα σχέση με την ω-φέλεια. Το γεγονός πως αυτή η μέγιστη αλήθεια αναδείχθηκε μέσα από τα έδρανα του web δεν καθιστά το πλέγμα ένοχο.]

kostis-b είπε...

D6,

καλωσήλθατε,
και γω anamenw
αλλά υποψιάζομαι ότι θα anamenw πολύ.
Αλήθεια, από ποιόν όλυμπο μιλάτε;
Ανατολικό,δυτικό,Κάτω,Άνω της Καρπάθου; Είμαστε πατριωτάκια μήπως;

pendulum,
καλωσόρισατε αγαπητή, (βρε για δες νέο αίμα σήμερα).

Συνεπώς η εισαγωγή επιτέλεσε το έργο της στο ακέραιο. Για αυτό ακριβώς τις "βάζω" τις εισαγωγές.
Για δόλωμα. Ομοίως και τους επιλόγους. :-)

kostis-b είπε...

Κ.Κ.Μοίρης,

Ναι μπρε φίλε,
"Η Γέννηση ενός ποστ με καισαρική τομή"

kostis-b είπε...

diva,

α. δεν θα διαφωνήσω, διότι είστε η καθ΄ ύλην αρμόδια, στα ζητήματα διαφορισιμότητας.

β.Ενώ με υπερβολή έχει νόημα θαρρείτε; Κούνια που σας κούναγε.
(τι τα θετε μια ζωή στην ίδια τάξη)

γ.γλυτώνετε (επιμένω)
Διότι εδώ δεν είστε η καθ΄ύλην αρμόδια.

δ.Δεν απεδείχθη ποτέ. Τούτο νομίζω είπα και γω.
Απ΄την άλλη όμως
ένας δικολάβος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως ούτε και το αντίθετο απεδείχθη ποτέ, ομού.

ε. Μην με παρεξηγάτε αδελφή,
πίνω σχεδόν τα πάντα. Μια ελπίδα θέλησα να δώσω στους απεγνωσμένους.Η ευχαρίστηση δεν έχει πάντα σχέση με την ωφέλεια, όπως δεν έχει και πάντα σχέση με τη μαλακία.
Το γεγονός όμως ότι η μέγιστη μαλακία αναδεικνύεται συχνά μέσω του web, δεν το καθιστά ένοχο,
αλλά ενίοτε μαλακισμένο.
:-)

hdd345f είπε...

Λες να έρθει τώρα ο Νόμαντ να μας μιλήσει για κάποια άλλη τάξη θηλαστικών;

kostis-b είπε...

hdd345f,

Βρε ας έρθει αυτός κι ας μιλήσει για ότι θέλει,
ακόμα και για τις εστίες πιθανής ανάφλεξης στην βαλκανική.
Μου αρκεί η μεγάλη φόρτιση της ερμηνείας του, σε ότι κι αν λέει.
Σαν μικρή δόση αμφεταμίνης επιδρά ο άτιμος.

(Μήπως δεν είναι κομψό, ρε φιλαράκι, που τον μελετάμε ερήμην του)

hdd345f είπε...

Καθόλου. Του αρέσει πολύ. Και εμάς, μας αρέσει να τον μελετάμε. Επίσης, δεν είμαστε και οι κομψότεροι της βλογόσφαιρας. Αν το έκανε ο ΚΚΜ αυτό, ναι. Τότε θα φαινόταν άκομψο. Γιατί αυτός είναι η επιτομή του κομψού. Πες εσύ τώρα για τους υπόλοιπους.

kostis-b είπε...

hdd345f,

δεν προλαβαίνω να πω τώρα,
πάω για μπύρες.

Κ.Κ.Μοίρης είπε...

η περιτομή ναι
η επιτομή ποτέ

hdd345f είπε...

Κωστή καλημέρα. Διάβασα το κείμενο. Ωραίο είναι. Άνοιξα τρεις φορές το λεξικό ρε φίλε. Δε το λέω με παράπονο, αντίθετα, μου έκανε μεγάλη εντύπωση. :)

Θα πας και σήμερα για μπύρες;

hdd345f είπε...

Ορίστε! Την ίδια ώρα γράφαμε. Ήρθε τώρα ο λεγάμενος, (ο ένας εκ των δύο) να μας μιλήσει για τον εαυτό του. Ε όχι κύριε. Αυτό είναι παραπληροφόρηση.

ΥΓ. Η περιτομή του κομψού, δεν ακούγεται κι άσχημα πάντως. Ενώ η κομψότητα της περιτομής, αγγίζει τα όρια του πλεονασμού. Όπως και να το κάνουμε, μια περιτομή είναι κομψό πράγμα από μόνη της. Δεν έχει ανάγκη από επίθετα και προσδιορισμούς.

kostis-b είπε...

hdd345f,

δηλαδή ρε φίλε μόνο τρεις άγνωστες λέξεις είχες;
Σέ ρωτώ γιατί το έγραψα με στόχο να πιάσω την επίδοση "πέντε ανοίγματα λεξικού" ανά παράγραφο.
Απέτυχα. :-)

Σήμερα έχει τσίπουρα, καβάλα το μηχανάκι και έλα.


ΚΚΜοίρης,
δεν έρχεσαι και συ μπρε να εξετάσουμε όλοι μαζί το φλέγον ζήτημα της περιτμημένης κομψότητας μας.

diVa είπε...

...στην σκοπιά δεν ξέρω ποιος έμεινε...

kostis-b είπε...

diva,

θα σας πρότεινα τη βάρδια 2-4, αλλά προφανώς δεν είστε διατεθειμένη.

Spy είπε...

Μιας και λείπει ο Νόμαδ, είπα να σας αποδομήσω εγώ το ποστ αν δεν ενοχλείσθε.
Ραπανάκια έχετε εκεί στον Όλυμπο;
(ρωτάω μπας και περάσω κι εγώ για κανα τσίπουρο)

D6 είπε...

hdd345f,
tipota. h istoselida sou einai kapsimo.. xeexxe

kostis-b είπε...

spy,
και δεν το αποδομήτε.
Τέτοιο που είναι καλά του κάνετε.

Θα ταν χαρά μας να σας υποδεχτούμε.

Nomad είπε...

Πάντως το αντίθετο του απειροστικού ιστο-λογισμού λογικά πρέπει να είναι μια πεπερασμένη άμυαλη αράχνη.

Αλλά δεν είναι θηλαστικό, γμτ.

(Ποτέ μας δε θα σκάσουμε κουφάλα πληκτρολόγιο)

:ΡΡΡ

pendulum είπε...

Καλώς σας βρίσκω αγαπητέ...
βασικά και το κυρίως θέμα μια χαρά έδεσε με τον ''τραβηχτικό'' πρόλογο...nice :)

hdd345f είπε...

@ D6, για κάψιμο εννοείτε :)
ΥΓ, Μου αρέσει το νικ σας. Πολύ ρομαντικό.

@ kostis-b, όλο έξω είσαι φίλε μου. Κάτσε και λίγο σπίτι να ποστάρεις, δε βαρέθηκες τις παρέες;